ciasto z kremem bez pieczenia.txt

(0 KB) Pobierz
Użyłam foremki o wymiarach 24 cm x 24 cm

na I spód:
1 szklanka (250 ml) płatków śniadaniowych  „Kangus” (około 40 g)
1 szklanka (250 ml) ryżu preparowanego  (około 25 g)

100 g czekolady gorzkiej 
50 ml śmietanki 30% lub 36%

na II spód:
herbatniki 

na III spód:
wafle tortowe 1-2 szt.
100 g czekolady gorzkiej 
50 ml śmietanki 30% lub 36%

na masę:
2 szklanki (250 ml) płatków śniadaniowych  „Kangus” (około 80 g)
1 szklanka (250 ml) ryżu preparowanego  (około 25 g)
200 g delikatnego serka twarogowego (np. President ) 
250 g mascarpone 
1 szklanka (250 ml) słodzonego mleka zagęszczonego (350 g)
3 łyżeczki żelatyny (15 g)
70 ml gorącego mleka 
500 ml śmietanki 30% lub 36%

na polewę:
200 g czekolady mlecznej 
100 ml śmietanki 30% lub 36%
Zgłoś jeśli naruszono regulamin