Sałatka serowa z roszponką.doc

(20 KB) Pobierz

Sałatka serowa z roszponką

 

 

Składniki (na 4 porcje):

·       20 dag sałaty roszponki

·       2 szalotki

·       sól, biały pieprz

·       25 dag sera pleśniowego z zielonym pieprzem

·       3 łyżki oliwy

·       4 łyżki octu

·       30 dag pomidorów koktajlowych

·       20 dag pieczarek

 

Sposób przygotowania:

              Sałatę opłukać, osączyć.

              Przygotować sos winegret: szalotki posiekać, dodać do octu, przyprawić solą i pieprzem. Powoli wlewać oliwę, nie przerywając mieszania.

Pomidorki pokroić na ćwiartki lub połówki, pieczarki w cienkie plasterki, ser w kostkę.

Przygotowane składniki polać sosem winegret, wymieszać z sałatą.

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin