Sprawdzone Przepisy - Maciej Kuroń, Jan Kuroń, Jakub Kuroń.pdf
(
119 KB
)
Pobierz
Maciej Kuroń, Jan Kuroń, Jakub Kuroń - Sprawdzone Przepisy
http://www.kuron.com.pl/print/bGFuZz0mc2NpZXprYT1wcnplcGlzeS...
Karkówka z grilla lub z patelni
Składniki:
Na 1 osobę
gruby kotlet ze schabu karkowego
(około 150 g)
pół łyżeczki miodu
1 ząbek czosnku
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka soku z cytryny
trochę majeranku, cząbru, tymianku,
mielonej papryki (dobieramy przyprawy
według naszych upodobań)
sól, pieprz
fot. Mariusz Izdebski
Wersja do druku
Prześlij przepis znajomemu
Sposób przyrządzania:
Kotlet zbijamy pięścią (nie używamy tłuczka, bo mięso będzie za suche). Z miodu, sosu sojowego,
soku z cytryny i przypraw (pieprzu, soli, majeranku) robimy zalewę. Mięso powinno poleżeć w niej
co najmniej 2 godziny. Po wyjęciu z zalewy układamy je na dobrze rozgrzanym grillu i pieczemy w
zależności od grubości i upodobań od 5 do 8 minut na stronę. Dzięki dodaniu miodu karkówka
nabierze pięknego, złotego koloru. Podajemy z mamałygą przypieczoną na grillu.
Autor:
Maciej Kuroń
Grupa:
Mięsne
Data dodania:
2007-02-19
Kategoria:
Wieprzowina
Dania z grilla
Dział:
Przepisy Macieja
1 z 1
2012-06-12 14:43
Plik z chomika:
christo.monte
Inne pliki z tego folderu:
Gotuj z Kuroniem - Ziemniaki faszerowane.rmvb
(196355 KB)
Gotuj z Kuroniem - Udziec z sarny.rmvb
(231458 KB)
Gotuj Z Kuroniem - Tournedos.rmvb
(204721 KB)
Gotuj z Kuroniem - Sola zawijana ze szparagami.rmvb
(230138 KB)
Gotuj z Kuroniem - Sandacz w białym winie.rmvb
(229844 KB)
Inne foldery tego chomika:
►Kuchnia
Anielska kuchnia II
Biała kiełbasa
Chleb
Drób
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin