ciasto marchewkowe.txt

(0 KB) Pobierz
- 510 g cukru
- 320 g mški
- 7-10g mielonego cynamonu
- 10 g sody
- 10 g proszku do pieczenia
- 4g  Sól
- 5 jaj
- 380 ml oleju rolinnego
- 440 g startej marchwi (większe otwory w Twoim tarce)
- 290g sera (a co lepsze serek Filadelfia)
- 145g miekkiego masła (w temperaturze pokojowej) 
- 1 cytryna
- 610g cukru puder
- 200 - 250 g orzechow wloskich posiekanych

================================

składniki: 
1,25 szklanki oleju 
4 jaja
2 szklanki drobno utartej marchewki 
2 szklanki mški 
2 szklanki cukru 
2 łyżeczki proszku do pieczenie 
2 łyżeczki sody 
2 łyżeczki cynamonu 
orzechy 
rodzynki 


Jajka utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo mškę i olej, następnie marchew, 
proszek do pieczenia, sodę i cynamon. 
Na końcu wmieszać orzechy i rodzynki.
Tortownicę wysmarować margarynš i wysypać kaszš mannš
Wylać ciasto do tortownicy
Piec w 180 stopniach przez 40 minut. 


Zgłoś jeśli naruszono regulamin