- 510 g cukru - 320 g mški - 7-10g mielonego cynamonu - 10 g sody - 10 g proszku do pieczenia - 4g Sól - 5 jaj - 380 ml oleju rolinnego - 440 g startej marchwi (większe otwory w Twoim tarce) - 290g sera (a co lepsze serek Filadelfia) - 145g miekkiego masła (w temperaturze pokojowej) - 1 cytryna - 610g cukru puder - 200 - 250 g orzechow wloskich posiekanych ================================ składniki: 1,25 szklanki oleju 4 jaja 2 szklanki drobno utartej marchewki 2 szklanki mški 2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenie 2 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu orzechy rodzynki Jajka utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo mškę i olej, następnie marchew, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Na końcu wmieszać orzechy i rodzynki. Tortownicę wysmarować margarynš i wysypać kaszš mannš Wylać ciasto do tortownicy Piec w 180 stopniach przez 40 minut.
ewaz1954