Befsztyk tatarski.doc

(25 KB) Pobierz
"Befsztyk tatarski "

"Befsztyk tatarski "

 

Składniki:

40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej,
6-8 dkg cebuli,
2 dkg kaparów,
4 żółtka,
5 dkg ogórków konserwowych,
4 dkg grzybków marynowanych,
oliwa,
musztarda,
sól,
pieprz,
przyprawa do zup i papryka mielona do smaku.

 

Sposób przyrządzenia:

        Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyprcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin