Łosoś saute z ogórkiem.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
Łosoś sauté z ogórkiem
Składniki
50 dag filetów ze świeżego łososia (bez skóry), 2 drobno
posiekane dymki, pół sporego zielonego ogórka, 4 łyżki
wytrawnego białego wina, pół szklanki gęstej śmietany, 2 łyżki
posiekanego szczypiorku, 2 pomidory, olej do smażenia, łyżka
masła, świeżo zmielony pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Umyte i osuszone filety pokroić w słupki grubości około 1,5 cm. Ogórek przekroić wzdłuż
na połowy, wydrążyć pestki, a miąższ pokroić w dość cienkie słupki. Pomidory sparzyć,
obrać ze skórki, odpestkować i pokroić w grubą kostkę. Na dość głębokiej patelni lub w
płaskim rondlu rozgrzać olej wraz z masłem i przez 2 min obsmażać łososia. Przełożyć
rybę łyżką cedzakową na talerz. Na pozostały tłuszcz wrzucić dymkę i smażyć 2 min,
mieszając. Dodać ogórek i smażyć dalsze 2 min. Następnie wlać wino, chwilę gotować,
wlać śmietanę i wsypać łyżkę szczypiorku. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Do
powstałego sosu włożyć łososia i, mieszając, zagotować. Wyłożyć potrawę na półmisek,
ozdobić kawałkami pomidora i posypać pozostałym szczypiorkiem. Podawać z ryżem lub
z ziemniakami z wody i z sałatą lodową w sosie winegret. (100 g - 140 kcal).
Plik z chomika:
makslojer
Inne pliki z tego folderu:
Śledziówka.pdf
(51 KB)
Śledź marynowany z kaparami.pdf
(55 KB)
Śledzie.pdf
(50 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Inne foldery tego chomika:
amateur
atcht
Babycook
Bigfish Games - Cradle of Rome Crack {DanManInSane}
Bóle kręgosłupa - poradnik medycyny naturalnej
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin