Ziemniaki z grila.docx

(19 KB) Pobierz

ziemniaki_z_grila

ziemniaki_z_grilla2.jpg

Składniki

średniej wielkości ziemniaki
masło lub oliwa
kilka ząbków czosnku
sól ,zioła, u mnie tym razem rozmaryn

folia aluminiowa

Wykonanie

Ziemniaki porządnie myję i suszę. Układam każdy na kawałku folii, nacinam kilka pasków na wierzchu nożem, układam na nacięciu kawałki masła lub polewam oliwą, solę, sypię zioła i wkładam po kilka plasterków czosnku. Zawijam całość w folię i wkładam do rozgrzanego węgla tak aby ziemniaki były nim otoczone z każdej strony. Po pół godzinie można sprawdzić szpikulcem lub nożem, jeśli wchodzi z łatwością- pyszne ziemniaczki gotowe :) Można zjadać ze skórką lub sam miąższ- jak kto lubi.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin