Co czym przyprawiać.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
Co czym przyprawiać?
Zupy
Fasolowa:
liść laurowy, czerwona papryka, cebula, estragon.
Barszcz:
pieprz czarny, korzeń pietruszki, liść laurowy, czosnek, cytryna.
Rosół z kury:
natka pietruszki, papryka czerwona, cebula, cytryna.
Ziemniaczana:
natka pietruszki, liść selera, papryka czerwona, cebula, majeranek, liść laurowy.
Grzybowa:
natka i korzeń pietruszki, pieprz czarny mielony, cebula, papryka czerwona.
Gulaszowa:
cebula, kminek, papryka czerwona, pieprz czarny, owoce papryki zielonej, natka
pietruszki.
Owocowa:
cynamon, goździki, skórka cytrynowa i pomarańczowa, wanilia.
Rybna:
liść laurowy, pieprz czarny, papryka czerwona, cebula, korzeń pietruszki, szafran, czosnek,
cytryna.
Buliony:
czosnek, cebula, natka pietruszki, korzeń pietruszki, seler, pieprz czarny,
papryka czerwona, papryka zielona (owoce), szafran, imbir, gałka muszkatołowa.
Z kapusty włoskiej:
natka pietruszki, pieprz czarny mielony, papryka czerwona,
koper, czosnek.
Kapuśniak:
cebula, czosnek, koper, papryka czerwona, pieprz czarny, kminek, liść
laurowy, majeranek, bazylia.
Rosół z wołowiny:
pieprz, majeranek, tymianek, natka pietruszki, seler, cebula, ziele angielskie,
imbir, gałka muszkatołowa.
Flaki:
papryka czerwona, majeranek, czosnek, pieprz czarny mielony.
Pomidorowa:
cebula, liść laurowy, pieprz czarny mielony, natka pietruszki, seler.
Jarzynowa:
natka i korzeń pietruszki, cebula, seler, pieprz czarny, papryka czerwona.
Jarzyny
Fasola:
liść laurowy, cząber, cebula, czosnek, papryka czerwona, korzeń pietruszki, estragon, koper,
bazylia.
Ziemniaki:
majeranek, liść laurowy, cebula, papryka w proszku, pieprz.
Kapusta:
cebula, pieprz czarny mielony, papryka czerwona w proszku, cząber, tymianek, kminek.
Kapusta włoska:
kminek, cebula, czosnek, pieprz czarny mielony, papryka czerwona, majeranek.
Soczewica:
cząber, liść laurowy, cebula, papryka czerwona, czosnek, cytryna.
Kapusta kwaszona:
papryka czerwona, koper, cebula, bazylia.
Dynia:
koper, papryka czerwona w proszku.
Mieszanka warzywna:
koper, natka pietruszki, seler, majeranek, cząber.
Groszek zielony:
czosnek, cebula, koper, natka pietruszki.
Mięsa
Baranina:
estragon, majeranek, papryka czerwona, pieprz czarny, ziele angielskie, koper, cząber,
czosnek, kminek, szałwia, cebula, natka pietruszki, mieszanki przyprawowe - chili i curry.
Cielęcina:
bazylia, majeranek, gałka muszkatołowa, papryka czerwona, natka pietruszki, pieprz
czarny, rozmaryn, szałwia, seler, cebula, kapary, mieszanka curry.
Wieprzowina:
czosnek, kminek, liść laurowy, majeranek, papryka czerwona, pieprz czarny,
rozmaryn, szałwia, tymianek, cebula, lubczyk, mieszanka curry.
Mięso pieczone na ruszcie:
majeranek, rozmaryn, tymianek, oregano, gałka muszkatołowa, biały i
czarny pieprz, czosnek, cebula, papryka, pieprz kajeński, mieszanki przyprawowe -- curry, chili.
Ryby:
bazylia, cząber, koper, bylica pospolita, trybula ogrodowa, lubczyk, liść laurowy, papryka,
pieprz, seler, tymianek, cebula.
Wołowina:
koper, czosnek, kminek, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka czerwona,
pieprz czarny, natka pietruszki, rozmaryn, jałowiec, cebula, mieszanki przyprawowe - chili i curry.
Drób:
cząber, estragon, bylica pospolita, nasiona kminku, majeranek, papryka, pieprz czarny, seler,
rozmaryn, tymianek, cebula, mieszanka przyprawowa curry.
Dziczyzna:
estragon, liść laurowy, kapary, pieprz czarny, goździki, ziele angielskie, rozmaryn,
tymianek, jałowiec.
Sałatki i surówki
Z ziemniaków:
cebula, pieprz czarny mielony, seler, natka pietruszki, hyzop lekarski, estragon.
Ćwikła:
kminek, chrzan, cząber, melisa, kapary.
Z kapusty:
kminek.
Z pomidorów:
szczypiorek, natka pietruszki, pieprz czarny mielony, bazylia, cytryna.
Z rzodkiewki:
kminek, szczypior, cytryna, pieprz czarny mielony.
Z ogórków:
koper, natka pietruszki, sok cytrynowy, pieprz czarny mielony, papryka, czosnek.
Z mieszanki warzyw:
cebula, pieprz czarny mielony, cytryna, musztarda, szczypior, czosnek,
bazylia, estragon, bakłażany.
Z zielonego groszku:
estragon, melisa, cząber.
Inne potrawy
Omlet z jaj:
natka pietruszki, papryka zielona, cebula, szczypiorek, pieprz, bazylia, estragon, papryka
czerwona (w proszku).
Potrawy z sera:
kminek, papryka, pieprz czarny mielony, kapary, szczypiorek, cebula, selery, koper,
chrzan, rzodkiewki.
Kompoty:
cytryna, cynamon, goździki, rabarbar, grape-fruit.
Plik z chomika:
hubira
Inne pliki z tego folderu:
Mięso wieprzowe_do czego.jpg
(171 KB)
Rodzaje ryżu.pdf
(71 KB)
Jak przygotować wieprzowinę.pdf
(132 KB)
Podział półtuszy wieprzowej.pdf
(55 KB)
O ryżu.pdf
(113 KB)
Inne foldery tego chomika:
◆A💙❤️ Pomocne dla ZUZY ❤️💙
❤️CHOMIKOWE ROZMOWY❤️
❤️DLA ZDROWIA
❤️GALERIA_ALKOHOLE 🍷
❤️GALERIA_ANIOŁY ELFY
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin