BABKA.rtf

(1 KB) Pobierz

 

 

 

 

                                                    B A B K A

 

 

 

30  DKG  CUKRU

 

15  DKG  MĄKI

 

15  DKG  MĄKI  ZIEMNIACZANEJ

 

  8  JAJ

 

  3  ŁYŻECZKI  PROSZKU  DO  PIECZENIA

 

  1  KOSTKA  MARGARYNY

 

  ZAPACH, RODZYNKI, CUKIER  WANILJOWY

 

 

 

 

CAŁE  JAJA  UTRZEĆ  Z  CUKREM,  DODAĆ WYMIESZANĄ MĄKĘ  Z

PROSZKIEM DO PIECZENIA, PO DOKLADNYM  WYMIESZANIU  WLAĆ

ROZPUSZCZONĄ MARGARYNĘ ( CIEPŁĄ  ALE  NIE GORĄCĄ ) I BARDZO DOBRZE TO WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ. PRZELAĆ DO  FORMY  I  WSTAWIĆ DO ROZGRZANEGO  PIEKARNIKA. PIEC  W PIEKARNIKU  OKOŁO 40 - 45  min W ŚREDNIEJ TEMPERATURZE.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin