GRUSZKI PIĘKNEJ HELENY.rtf

(1 KB) Pobierz

     

 

 

 

 

 

                       GRUSZKI  PIĘKNEJ  HELENY

 

 

 

 

   

 

Gruszki Pięknej Heleny - składniki:

 

 

    8 połówek gruszek z kompotu lub syropu

 

    mały pojemniczek lodów waniliowych

 

    10 dag gorzkiej czekolady

 

    3 łyżki śmietanki lub mleka skondensowanego

 

    łyżka cukru

 

    kieliszek rumu lub brandy

 

 

 

Gruszki Pięknej Heleny - sposób przygotowania: Wyjąć gruszki z zalewy i dokładnie je osączyć. Do rondelka wlać śmietankę lub mleko, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę i rozpuścić ją, trzymając rondelek nad parą lub w kąpieli wodnej. Wymieszać polewę z alkoholem. W pucharkach lub na talerzach ułożyć po 2 połówki gruszek, 1-2 gałki lodów i polać gorącą czekoladą

Zgłoś jeśli naruszono regulamin