DESER OWOCOWY
BIERZEMY KILKA SZTUK (3 - 5 SZT) OWOCÓW, MOGĄ BYĆ BRZOSKWINIE, MORELE ITD.... OWOCE KROIMY W KOSTKĘ I WKŁADAMY NA PATELNIĘ
TERAZ JE PODSMAŻAMY ( JEŻELI OWOCE NIE PUSZCZAJĄ SOKU TO
PODLEWAMY JE WODĄ. PODSMAŻANE OWOCE DOPRAWIAMY, MIODEM, SYROPEM, CYNAMONEM, ALKOHOLEM ( RUM, AMARETO ITD) TERAZ
OWOCE WKŁADAMY DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA.
PRZYGOTOWANIE KRUSZONKI
BIERZEMY 3 ŁYŻKI STOŁOWE MASŁA
3 ŁYŻKI STOŁOWE CUKRU PUDRU
6 ŁYŻEK MĄKI
TERAZ URABIAMY KRUSZONKĘ A NASTĘPNIE POSYPUJEMY DOPRAWIONE I PODSMAŻONE OWOCE. NASTĘPNIE BIERZEMY ŻAROODPORNE NACZYNIE WKŁADAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA I PODPIEKAMY RUSZONKĘ WRAZ Z OWOCAMI ( OKOŁO 15 min ) SMACZNEGO.
markoman1