DESER OWOCOWY Z KRUSZONKĄ.rtf

(1 KB) Pobierz

    

 

 

                                                        DESER OWOCOWY

 

 

BIERZEMY KILKA SZTUK (3 - 5 SZT) OWOCÓW, MOGĄ BYĆ BRZOSKWINIE, MORELE  ITD.... OWOCE KROIMY W KOSTKĘ I WKŁADAMY NA PATELNIĘ

TERAZ JE PODSMAŻAMY ( JEŻELI OWOCE NIE PUSZCZAJĄ SOKU  TO

PODLEWAMY JE WODĄ. PODSMAŻANE OWOCE DOPRAWIAMY, MIODEM, SYROPEM, CYNAMONEM, ALKOHOLEM ( RUM, AMARETO ITD) TERAZ

OWOCE WKŁADAMY DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA.

 

PRZYGOTOWANIE KRUSZONKI

 

BIERZEMY 3 ŁYŻKI STOŁOWE MASŁA

                      3 ŁYŻKI STOŁOWE CUKRU PUDRU

                      6 ŁYŻEK MĄKI

TERAZ URABIAMY KRUSZONKĘ A NASTĘPNIE POSYPUJEMY DOPRAWIONE I PODSMAŻONE OWOCE. NASTĘPNIE BIERZEMY ŻAROODPORNE NACZYNIE WKŁADAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA I PODPIEKAMY RUSZONKĘ WRAZ Z OWOCAMI  ( OKOŁO 15 min ) SMACZNEGO.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin