Karp z grzybami.doc

(0 KB) Pobierz

Produkty:

 

8 filetów z karpia

100 g masła

1 cebula

1 filiżanka słodkiej śmietany

150 g grzybów

2 filiżanki kwaśnej śmietany

sól

1 kieliszek białego wina

pieprz

2 łyżki mąki

1 pęczek zielonej pietruszki

olej

 

Wykonanie:

 

Filety z karpia umyć, posolić, włożyć do brytfanki, oblać roztopionym masłem i winem i posypać drobno pokrojonymi grzybami, posiekaną cebulą i zieloną pietruszką, oprószyć pieprzem. Przykryć brytfankę folią aluminiową i dusić w piekarniku do miękkości. Słodką i kwaśną śmietanę wymieszać z mąką i wlać na rybę, którą należy jeszcze raz w piekarniku zagotować. Podawać na gorąco.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin