11surowychspecjaw.pdf

(15806 KB) Pobierz
JemZdrowoiSmacznie.pl
Copyright © 2017 by Ewa Kowalska Jem zdrowo i smacznie
All rights reserved.
Publisher: jemzdrowoismacznie.pl
Designed by Freepik
Przepisy: Ewa Kowalska
Fotografie: Ewa Kowalska
www.jemzdrowoismacznie.pl
Z
nasz kogoś, kto będzie szczęśliwy z posiadania tych prostych i
zdrowych przepisów?
Śmiało, wysyłaj ten zestaw przepisów do każdego, komu mogą się
one przydać :)
N
iech Wam służą na zdrowie!
JemZdrowoiSmacznie.pl
11 Surowych Specjałów
Spis treści
Zielony koktajl......................................................................................................4
Owsianka..............................................................................................................5
Mleko z nerkowców – bez wyciskania...................................................................6
Uniwersalny sos z nerkowców i spaghetti z cukinii..............................................7
Sos a la musztardowy...........................................................................................8
Sałatka z suszonymi pomidorami.......................................................................10
Krakersy z pulpy i kaszy gryczanej niepalonej...................................................11
Pasztet ze słonecznika i orzechów włoskich........................................................12
Cytrynowe surowe batony..................................................................................14
Czekoladowo wisniowy pudding z chia................................................................15
Witarianska krówka czekoladowa.......................................................................17
Darmowy mini e-book
JemZdrowoiSmacznie.pl
Zielony koktajl
Składniki
• 1 banan – (dojrzały z kropkami) - obrać
• 1 jabłko – wyciąć pestki
• 1 garść szpinaku
• �½ szkl. wody
• garść owoców sezonowych np. truskawek, malin, wiśni (bez pestek)
Wykonanie
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować w mikserze. Wypić od razu.
JemZdrowoiSmacznie.pl
Owsianka
Składniki
• 1 szkl. płatków owsianych (niepoddanych obróbce termicznej)
• 1 jabłko
• 1 �½ szkl. wody
• 1 łyżka rodzynków lub innych suszonych owoców
• szczypta cynamonu
• 1 banan lub inne owoce do posypania
Wykonanie
Płatki i wodę dokładnie wymieszać i pozostawić na noc. Tuż przed
podaniem zetrzeć na tarce jabłko, wraz z rodzynkami wymieszać z
płatkami. Na górze ułożyć plasterki banana lub inne sezonowe owoce.
Oprószyć cynamonem. Smacznego!
JemZdrowoiSmacznie.pl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin