Kurczak z oliwkami.pdf

(29 KB) Pobierz
KURCZAK Z OLIWKAMI
Składniki:
części
kurczaka
2 pomidory
16
czarnych
oliwek
rosół
olej
ząbek
czosnku,
pieprz,
sól,
rozmaryn
Wykonanie:
Wrzucić na rozgrzaną patelnię części kurczaka i dusić na oleju
pod przykryciem na małym ogniu aż mięsko się zarumieni.
Czosnek drobno posiekać, wymieszać z rozmarynem i
posypać mięso. Posolic i popieprzyć. Poddusić kilka kolejnych
minut. Pomidory zalać wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na
ósemki. Wrzucić pomidory, pokrojone na ćwiartki oliwki i ok.
pół szklanki rosołu. Poddusić kilka minut, dolewając rosołu w
miarę potrzeby. Serwować gorące.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin