Czekoladowiec.doc

(526 KB) Pobierz
Czekoladowiec

Czekoladowiec

 

Biszkopt
9 jajek
25 dag cukru
25 dag mąki
1 cukier waniliowy
1 budyń waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Krem
2 budynie
10 dkg Kasia
40 dkg sera tłustego
125 ml śmietany 30 %,
2 płaskie łyżki żelatyny.
2 łyżeczki kakao
wisnie

 

 

Wykonanie:

 

Ze składników upiec biszkopt (budyń dodajemy wraz z mąka i proszkiem do piany),
Ciasto kroimy na 3 części w poziomie
Następnie ugotować budyń z połowy mleka. Ubić śmietanę, rozpuścić żelatynę. Utrzeć zimny budyń z serem, wymieszać z ubitą śmietanką, kakao i żelatyną.
Rozprowadzamy na 3 ciasta krem. Wiśnie
Na wierzch zrobić polewę czekoladową

Zgłoś jeśli naruszono regulamin