Zupa gulaszowa 7.doc

(23 KB) Pobierz
Zupa gulaszowi

Zupa gulaszowa

Składniki:

-po 20 dag chudej wołowiny i wieprzowiny

-2 kostki bulionu warzywnego

-3 cebule

3-4 ziemniaki

-strąk zielonej papryki

-łyżka koncentratu pomidorowego

-po pół łyżeczki ostrej papryki

-suszony tymianek i kminek

-natka pietruszki

-3 łyżki oliwy

-sól

Sposób przygotowania:

Kostki bulionu rozpuścić w 6 szklankach wrzątku. Cebulę okroić w ćwierć plasterki i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę mięso, chwilę smażyć, mieszając, a następnie przykryć, wlać trochę bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać obrane ziemniaki i pokrojoną w kkostkę paprykę, wlać wrzący bulion i gotować  jeszcze przez 15 minut.  Na koniec dodać koncentrat, przyprawy i zagotować. Przelać zupę do ogrzanej wazy lub wprost do talerzy i posypać

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin