Mięso ze słoika - smak z dzieciństwa.pdf

(144 KB) Pobierz
Mięso ze słoika - smak z dzieciństwa
http://www.wielkiezarcie.com/recipePrintVersion56940.html
http://www.wielkiezarcie.com/recipe56940. html
Mięso ze słoika - smak z dzieciństwa
Składniki
Przepis
1 kg mięsa surowego (np. karkówka,
polędwica, łopatka,boczek surowy ze
skórą!)
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka soli
liść laurowy
Proporcje na kg mięsa, oczywiste jest, że
tego mięcha trzeba zrobić w większej
ilości (ok.4-5kg), w zależności od
naszych potrzeb.
Mięso pokroić na większe kawałki, dodać soli, pieprzu,
czosnku, wymieszać odstwić na cały dzień lub noc w zimne
miejsce. Po tym czasie wyrzucić czosnek, liść laurowy, mięso
wkładać do słoików (do każdego słoika dodać po 2 kostki
boczku ze skórą!!!, żeby galaretka stężała, która pojawi
się w słoiku po ugotowaniu).
Gotować 3h!
Mięso idealne na chlebek, a także na szybki obiad
Smacznego!
Przepis udostępniony przez megii013
1 z 1
2012-08-27 20:03
943246786.005.png 943246786.006.png 943246786.007.png 943246786.008.png 943246786.001.png 943246786.002.png 943246786.003.png 943246786.004.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin