Ragout z indyka.pdf
(
149 KB
)
Pobierz
Onet Gotowanie - katalog przepisów na zupy, obiady, ciasta i sałatki
http://gotowanie.onet.pl/przepisy/ragout-z-indyka-qafp-z-podgrzybkam...
onet.
gotowanie
Ragout z indyka QAFP z podgrzybkami
Kategorie: Dania główne / Mięsa / Rarytasy z drobiu
Składniki na 4 porcje:
Danie dla:
4 osób
600 g piersi indyka produkowanego w systemie QAFP
2 łyżki masła
50 ml oliwy
200 g podgrzybków
100 g marchewki
1 cebula
100 g boczku wędzonego, gotowanego
200 g pomidorów pelati
1 łyżka mąki
100 ml wina czerwonego
400 ml bulionu drobiowego
łyżeczka suszonej bazylii
400 g makaronu farfale
Etapy przygotowania
Pierś indyka dokładnie umyj, osusz, pokrój w kostkę 1,5 x 1,5 cm.
1
Rozgrzej na patelni oliwę i masło, podsmaż mięso, a następnie odłóż do miski.
2
Na tej samej patelni podsmaż boczek pokrojony w paski i marchewkę pokrojoną w plastry. Zamieszaj.
3
Dodaj cebulę pokrojoną w ćwiartki i podgrzybki pokrojone w dużą kostkę. Jeśli korzystasz z suszonych grzybów
– przed pokrojeniem pamiętaj aby je namoczyć.
4
Wszystko posyp mąką, podsmaż dodając pomidory skrojone w kostkę, wino i bulion oraz bazylię.
5
Dodaj indyka i duś do miękkości przez ok 30 min.
6
Ragout podawaj z ugotowanym w osolonym wrzątku makaronem farfale.
7
Całość ozdób gałązką świeżej bazylii.
8
1 z 2
2013-01-24 17:43
Onet Gotowanie - katalog przepisów na zupy, obiady, ciasta i sałatki
http://gotowanie.onet.pl/przepisy/ragout-z-indyka-qafp-z-podgrzybkam...
9
SMACZNEGO! [b][url=http://gotowanie.onet.pl/serwisy-specjalne/dania-z-drobiu-zawsze-smaczne]Wróć do
strony głównej sekcji>>[/url][/b]
2 z 2
2013-01-24 17:43
Plik z chomika:
empikej
Inne pliki z tego folderu:
golonka z indyka.txt
(4 KB)
kotlet-de-volaille-nadziewany-szynka-i-serem_drukuj.pdf
(142 KB)
Golonka z indyka.docx
(22 KB)
Pasztet.docx
(17 KB)
pasztet.pdf
(18 KB)
Inne foldery tego chomika:
Burritos
Chińske
Chleb
Ciasta
Jednoganrkowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin