SZARLOTKA.rtf

(0 KB) Pobierz

SZARLOTKA

1/2 KG MĄKI, POKRUSZYĆ Z KOSTKĄ MARGARYNY, DODAĆ 1 JAJKO, 1 SZKL. CUKRU, 1 ŁYŻECZKĘ PŁASKĄ PROSZKU DO PIECZENIA.

POŁOWĘ CIASTA WŁOŻYĆ DO LODÓWKI, RESZTĘ UPIEC.

GDY CIASTO NABIERZE ZŁOCISTEJ BARWY RZUCAĆ NA NIE UTARTE 4-5 JABŁEK, NA WIERZCHU PRZYKRYĆ WARSTWĄ UTARTEGO SCHŁODZONEGO CIASTA. PIEC OKOŁO 20 MINUT. OBSYPAĆ CUKREM PUDREM.

 

SZARLOTKA 2 WERSJA

3 SZKL MĄKI

1,5 KOSTKI MARGARYNY

2 JAJKA

1,5 SZKL CUKRU

1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin