BEFSZTYK TATARSKI.doc

(198 KB) Pobierz
BEFSZTYK TATARSKI

BEFSZTYK TATARSKI.

 

 

Składniki:

250 g wołowiny
2 żółtka
sól i pieprz do smaku Kamis
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka maggi
1 mała czerwona cebula
1 ogórek kiszony
lubczyk do ozdoby

Schłodzone mięso wołowe bardzo drobno siekamy lub mielimy, doprawiamy do smaku wg własnych preferencji solą, pieprzem, ja dodałam maggi, dodajemy również oliwę, dokładnie mieszamy, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.
Cebulę czerwoną i kiszone ogórki bardzo drobno siekamy.

Z mięsa wołowego formujemy 2  kule, po środku każdej kuli robimy wgłębienie, w które wkładamy żółtko. Przekładamy tatara na talerz, obkładamy posiekanymi dodatkami, dekorujemy świeżym lubczykiem. Smacznego!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin