CIASTO KUBUSIOWE.pdf

(213 KB) Pobierz
CIASTO KUBUSIOWE
Warstwa I BISZKOPT
• 6 łyżek cukru pudru
• 6 łyżek mąki tortowej
• 6 jajek
• proszek do pieczenia
Ubijamy białka z cukrem pudrem na
sztywną pianę. Dodajemy żółtka,
mąkę i mieszamy. Pieczemy ok. 30 -
40 minut.
Warstwa II MASA KUBUSIOWA
• 2 budynie śmietankowe
• 1 l soku Kubuś malinowego lub truskawkowego
• paczka okrągłych biszkoptów.
Masę przyrządzamy podobnie jak budyń, z jednym wyjątkiem – mleko zastępujemy
sokiem Kubuś. Gorącą masę Kubusiową wylewamy na ostudzony biszkopt i układamy na
niej okrągłe biszkopty.
Warstwa III PTASIE MLECZKO
• 1 / 2 l śmietanki 30 %
• galaretka agrestowa
Galaretkę przyrządzamy z 1/2 l szklanki wody. Śmietankę ubijamy na sztywno i
dodajemy do niej ostudzoną galaretkę. Całość wylewamy na masę Kubusiową i wkładamy
do lodówki. Przed podaniem posypujemy ciasto startą gorzką czekoladą lub kakao
Puchatek.
SMACZNEGO!
952793308.001.png 952793308.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin