Łosoś zapiekany w żółtym serze.txt

(0 KB) Pobierz
Łoso zapiekany w żółtym serze

SKŁADNIKI:
50 dag wieżych filetów z łososia
5 łyżek startego żółtego sera
1/2 cytryny
2-3 łyżki wody
1 łyżka klarowanego masła
pieprz
sól
WYKONANIE:
Łososia oczycić, pokroić na porcje i doprawić. Na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na ok. 20 min. Po czym posypać żółtym serem, podlać wodš i piec w piekarniku przez ok. 10-15 min w temp. ok. 200oC. 

Podawać z pieczonymi ziemniakami i szpinakiem.
Życzymy smacznego!
Przepis pochodzi z ksišżki:
153 PRZETWORY I DANIA MIĘSNE SIOSTRY ANASTAZJI  
Zgłoś jeśli naruszono regulamin