Domowa pita.doc

(117 KB) Pobierz
Domowa pita

Domowa pita

składniki

·         40 dag wieprzowiny polędwiczki, łopatka

·         sól i pieprz

·         ostra mielona papryka

·         olej

·         keczup

·         liście zielonej sałaty

·         chlebki pita

Sposób przygotowania

1.     Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę,

2.     Oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić olejem lub oliwą z oliwek,

3.     Odstawić na 15 min.

4.     Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, usmażyć na rumiano, podgrzewać kilka minut.

5.     Chlebki pita podgrzać w piekarniku, posmarować w środku keczupem (można posypać cienką warstwą startego żółtego sera lub położyć plasterek na keczupie)

6.     Napełnić usmażonym mięsem,

7.     Ułożyć na liściach sałaty.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin