Kalafior z pomidorami.doc

(23 KB) Pobierz
Kalafior z pomidorami

Kalafior z pomidorami
kalafior,
4-5 pomidorów,
cebula,
ząbek czosnku,
łyżka masła,
kilka plasterków gotowanej szynki,
biały pieprz,
mielona kolendra,
sól,
łyżka siekanego koperku

Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, ściągnąć skórkę, wyciąć szypułki, resztę pokroić w kostkę. Masło rozgrzać, zeszklić cebulę i czosnek, dodać pomidory i chwilę dusić. Kalafior oczyścić, umyć, podzielić na różyczki, a nasadę pokroić w paski. Dodać do pomidorów. Przyprawić, dusić pod przykryciem 10-15 minut. Pod koniec dodać pokrojoną w paski szynkę. Gotową potrawę posypać koperkiem.


MM

Zgłoś jeśli naruszono regulamin